Helsinki Rule of Law Forumin webinaari 29.10.2021

Eurooppaoikeuden yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan yleisölle avointa ja maksutonta webinaaria perjantaina 29.10.2021 klo 9.30-13:00. Webinaari käsittelee oikeusvaltion merkitystä EU-oikeudessa ja sen järjestää valtioneuvoston rahoittama Helsinki Rule of Law Forum -tutkimusryhmä yhteistyössä EU-oikeuden uutissivusto EU Law Liven kanssa. Tilaisuus järjestetään pandemiatilanteen johdosta etänä, ja voitte seurata sitä osoitteessa helsinki.fi/rule-of-law/events.


Webinaarin ohjelma:

klo 9:30 Tilaisuuden avaus – Eurooppaoikeuden professori Juha Raitio (Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta)

Klo. 9.35 Tiedekunnan tervehdys – Dekaani Pia Letto-Vanamo (Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta)

klo 9:40 Ministerin tervehdys – Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen

klo 10:00 ‘The Politics of Rule of Law in the European Union’ – Alexander Stubb, entinen pääministeri, johtaja, School of Transnational Governance (Euroopan yliopistoinstituutti)

klo 10:30 ‘Looking in the Mirror: the Rule of Law Challenges in Finland’ – Kari Kuusiniemi, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti

klo 11:00 – 13:00 ‘Is there a shared understanding of the concept of the rule of law in the EU?’ – paneelikeskustelu, panelisteina Leonard Besselink (Amsterdamin yliopisto), Paul Craig (Oxfordin yliopisto), Xavier Groussot (Lundin yliopisto), Päivi Hirvelä (korkein oikeus), Juha Raitio (Helsingin yliopisto) ja Allan Rosas (Helsingin yliopisto), ja moderaattorina Pekka Pohjankoski (Helsingin yliopisto)

Helsinki Rule of Law Forum

hrolf@helsinki.fi

helsinki.fi/rule-of-law